Operaties

dierenarts ilse bassez operatiesUw huisdier gaat onder volledige narcose. Hierbij is het van belang dat hij/zij nuchter is. Dit wil zeggen dat u 12 uur op voorhand geen eten meer aanbiedt, drinken mag uiteraard wel.
Indien u dat wenst, kan u gerust bij uw huisdier blijven tot hij/zij volledig in slaap is. Bezoek in de operatiekamer is echter niet toegelaten omwille van de steriliteit.
Breng gerust een dekentje of knuffeltje mee zodat je huisdier iets herkent bij het wakker worden.

De praktijk is uitgerust met gasanesthesie, dit is de veiligste methode om een dier onder narcose te houden. Er is ook een monitor waarbij de ademhaling en hartslag continu wordt opgevolgd.

We voeren zowel routine-operaties uit (zoals sterilisatie, castratie, wonden hechten, gezwellen verwijderen...) als minder routinematige operaties (zoals voorwerpen verwijderen uit maag of darm, blaasoperaties,...). Voor gecompliceerde gevallen zoals botchirurgie werken we samen met specialisten uit de buurt.

Ook laparoscopische sterilisatie bij honden is mogelijk in de praktijk, dit wil zeggen dat de sterilisatie wordt uitgevoerd via een kijkoperatie. Voor meer info kan u ons steeds contacteren.